Konto
Jak usunąć konto Taac!
Konto możesz usunąć, kiedy chcesz, prosto z aplikacji: to kilka kroków i nie musisz się z nikim kontaktować.
Z aplikacji, w pięciu krokach
Otwórz aplikację Taac! (albo taac.app) i zaloguj się na swoje konto.
Wejdź w Konto, potem w sekcję Ustawienia i wybierz Usuń konto.
Potwierdź prośbę: dostaniesz e-mail na adres, na który się zarejestrowałeś.
Otwórz link z tego e-maila — jest ważny 24 godziny i można go użyć tylko raz — i naciśnij ostateczne potwierdzenie na stronie, która się otworzy.
Konto zostaje usunięte natychmiast.
Tego nie da się cofnąć: raz usunięte konto nie może zostać odzyskane.
Nie możesz się już zalogować?
Jeśli straciłeś dostęp do aplikacji, napisz na help@taac.app z adresu, na który się zarejestrowałeś. Po zweryfikowaniu tożsamości dokończymy usunięcie w ciągu 30 dni.
Jakie dane są usuwane
Oto dokładnie, co dzieje się z twoimi danymi po usunięciu konta.
Usuwane natychmiast
Profil i dane osobowe, adres do faktury, zapisane metody płatności (profil klienta prowadzony przez operatora płatności również jest usuwany), pojazdy w Garażu, ulubione ładowarki i subskrypcje powiadomień. Powiązane karty NFC zostają dezaktywowane.
Przechowywane tylko tam, gdzie wymaga tego prawo
Dokumentacja podatkowa i księgowa dotycząca już zakończonych ładowań — faktury i paragony — pozostaje w archiwum przez okresy przewidziane prawem włoskim, dziesięć lat. Nie jest już powiązana z twoim kontem w aplikacji.
Żadnego innego wykorzystania
Po usunięciu żadne dane nie są wykorzystywane do celów innych niż opisane powyżej.
Pełny obraz tego, jak postępujemy z danymi osobowymi, znajdziesz w polityce prywatności.